torsdag

Ordning och reda bland dockorna

Jag har nu länge undrat hur jag ska få ordning på mina broderigarnsdockor och jag har haft denna lösningen i tankarna någon vecka nu. Men igår då jag hade broderat klart min första Dalahäst blev jag eld och lågor och var bara tvungen att sy ihop mitt broderigarnsfodral.
Det gick så snabbt att jag sydde den med avigsidan av tyget utåt tex... men men, det känns ok ändå ;) Banden jag använde på insidan och kanterna på fodralet har jag dekorerat med min nya symaskins gulliga stygn och jag är så NÖJD!!! Det blev 25 fack och man får plats med ungefär 4 dockor i varje om man så vill. Det är underbart att kunna lägga ut fodralet och titta på alla färgerna samtidigt! Hur har ni organiserat era garner? Har ni kanske en sån där underbar jättebyrå med alla färgerna i ?!?! ...det ni, vore rena drömmen för mig !!!
Just, nu ska jag fixa dit ett saxfodral (har ni sett en sån fin sax jag fått av mamma?) och en liten nåldyna, båda på utsidan.
...medans jag ändå är i farten tänkte jag dela med mig av min (enligt mig) superpraktiska lösning för att dela upp mina broderiprojekt. Jag gör som på bilden, stoppar allt; mönster, aidaväv, broderigarn, i en plastficka. På så vis, även fast jag har 10 projekt på gång blandar jag inte ihop eller tappar bort grejerna. Nej, nu ska jag brodera klart min sax till saxfodralet ;) Tjingeling !!!

3 kommentarer:

 1. Oj oj oj kära dotter,fantastiskt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Åh vad snyggt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Du är så himla duktig och fyndig,undrar vems hjärna du ärvt????????
  Jag ska också göra en sån.Kul med nya ideer.Och att det är ngt som behövs för oss som inte har ordning på garndockorna!!!!

  Jättekul,jättebra,jättepraktiskt och JÄTTESNYGGT!!!!!!!!!!


  KRAM FRÅN STOLT MAMMA

  SvaraRadera
 2. Åh, så glad jag blev när jag upptäckte din/er blogg! Jag är ju en korsstygns-freak, även om det just nu blir mer stickning och virkning eftersom jag öppnade en garnaffär (Drops i sortimentet) i januari i år.
  Det här måste jag utforska mer!
  Jag har blibit helt förälskad i några brittiska korsstygnstidskrifter - "CrossStitch Crazy", "The world og cross stitching" m.fl. När jag hittar en sådan blir jag helt lyrisk. Dessutom har jag börjat prenumerera på en amerikansk tidskrift med fantastiskt fina mönster. Kommer inte ihåg vad den heter, just nu.
  god fortsättning på brodderandet - hit kommer jag att återvända ofta!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Merci pour le lien vers mon blog, bravo pour tes jolies réalisations! Bonne broderie!
  Brigitte

  SvaraRadera